Ποια είναι η καλύτερη ρουτίνα περιποίησης για τον τύπο της επιδερμίδας μου;

H καλύτερη ρουτίνα περιποίησης για τον τύπο του δέρματός σας ποικίλλει ανάλογα με τις ατομικές σας ανάγκες. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες γενικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια ρουτίνα που είναι αποτελεσματική και ευεργετική για το δέρμα σας.

Καθαρίζετε το δέρμα σας δύο φορές την ημέρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τη βρωμιά, το λάδι και το μακιγιάζ από το δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό που είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, αποφύγετε τη χρήση σκληρών καθαριστικών που μπορεί να αφαιρέσουν από το δέρμα σας τα φυσικά του έλαια. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, αναζητήστε ένα καθαριστικό που περιέχει σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζοϋλίου για να βοηθήσει στον έλεγχο της παραγωγής λιπαρότητας.

Απολεπίζετε τακτικά το δέρμα σας. Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και αποκαλύπτει το λαμπερότερο, νέο δέρμα που βρίσκεται από κάτω. Κάντε απολέπιση στο δέρμα σας 2-3 φορές την εβδομάδα χρησιμοποιώντας ένα απαλό απολεπιστικό. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αποφύγετε τη χρήση φυσικών απολεπιστικών, όπως τα scrubs, καθώς αυτά μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε ένα χημικό απολεπιστικό, όπως ένα προϊόν με α-υδροξυοξύ (AHA) ή β-υδροξυοξύ (BHA).

Ενυδατώνετε το δέρμα σας καθημερινά. Η ενυδάτωση συμβάλλει στη διατήρηση του δέρματός σας ενυδατωμένου και προστατευμένου. Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα που είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, αναζητήστε μια πιο βαριά ενυδατική κρέμα που περιέχει κεραμίδια ή υαλουρονικό οξύ. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, αναζητήστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα χωρίς λιπαρότητα.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό κάθε μέρα. Το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό προϊόν περιποίησης του δέρματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Το αντηλιακό βοηθά στην προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση και καρκίνο του δέρματος. Επιλέξτε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 ή υψηλότερο και επαναλάβετε την εφαρμογή κάθε δύο ώρες.

**Εκτός από τα παραπάνω βασικά βήματα, μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε και άλλα προϊόντα περιποίησης του δέρματος, όπως ορούς, μάσκες και θεραπείες. Οι οροί είναι συμπυκνωμένα προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων περιποίησης του δέρματος, όπως η ακμή, οι ρυτίδες ή η υπερμελάγχρωση. Οι μάσκες μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση, τη θρέψη και την απολέπιση του δέρματος. Οι θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος, όπως το microneedling ή το χημικό peeling.

  1. Χρησιμοποιήστε προϊόντα που είναι κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός σας.
  2. Να είστε ευγενικοί με το δέρμα σας. Αποφύγετε το τρίψιμο ή την υπερβολική απολέπιση.
  3. Να είστε συνεπείς με τη ρουτίνα σας. Χρησιμοποιείτε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας δύο φορές την ημέρα, κάθε μέρα.
  4. Ακούστε την επιδερμίδα σας. Αν ένα προϊόν ερεθίζει το δέρμα σας, σταματήστε αμέσως τη χρήση του.


Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με τη ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν φτάσει στο απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.
Scroll to Top