Πώς να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα;

Τα μαύρα στίγματα είναι ένας τύπος ακμής που σχηματίζεται όταν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και το έλαιο φράζουν τους πόρους. Είναι πιο συνηθισμένες στο πρόσωπο, αλλά μπορούν επίσης να εμφανιστούν στο στήθος, την πλάτη και τους ώμους.

Τα μαύρα στίγματα δεν είναι επιβλαβή, αλλά μπορεί να είναι αντιαισθητικά. Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα και να αποτρέψετε τη δημιουργία τους.

  1. Πλύνετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ένα απαλό καθαριστικό. Αποφύγετε τη χρήση σκληρών σαπουνιών ή scrubs, καθώς αυτά μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας και να επιδεινώσουν τα μαύρα στίγματα.
  2. Xρησιμοποιήστε ένα τόνερ ή υδρολίτες μετά το πλύσιμο του προσώπου σας για να απομακρύνετε τυχόν εναπομείναντες ρύπους ή λιπαρότητα.
    Κάντε τακτικά απολέπιση στο δέρμα σας για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό απολεπιστικό, όπως ένα scrub, ή ένα χημικό απολεπιστικό, όπως το άλφα υδροξυ οξύ (AHA) ή το βήτα υδροξυ οξύ (BHA).
  3. Χρησιμοποιήστε μια μάσκα αργίλου μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να απομακρύνετε το λάδι και τη βρωμιά από τους πόρους σας.
  4. Εφαρμόστε μια τοπική θεραπεία ακμής για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων και να αποτρέψετε τη δημιουργία τους. Ορισμένα κοινά συστατικά στις θεραπείες ακμής περιλαμβάνουν το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, το σαλικυλικό οξύ και τα ρετινοειδή.

Εάν τα σπυράκια σας είναι σοβαρά ή δεν ανταποκρίνονται στις θεραπείες χωρίς συνταγή, μπορείτε να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο. Ο δερματολόγος μπορεί να συνταγογραφήσει ισχυρότερα φάρμακα και θεραπείες, όπως εκχυλίσεις και χημικά peeling.

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα:

  1. Χρησιμοποιήστε μια ζεστή κομπρέσα για να ανοίξετε τους πόρους σας πριν από την εξαγωγή των μαύρων στιγμάτων.
  2. Χρησιμοποιήστε έναν εξαγωγέα μαύρων στιγμάτων για να αφαιρέσετε τα μαύρα στίγματα. Προσέξτε να μην πιέζετε πολύ δυνατά, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει το δέρμα σας.
  3. Εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα για να κλείσετε τους πόρους σας μετά την εξαγωγή των μαύρων στιγμάτων.
  4. Ενυδατώνετε τακτικά το δέρμα σας για να αποφύγετε την ξηρότητα.

Με την κατάλληλη φροντίδα, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα και να αποκτήσετε καθαρό, υγιές δέρμα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν φτάσει στο απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.
Scroll to Top