5 συμβουλές για λιπαρό δέρμα.

1. Καθαρισμός δύο φορές την ημέρα: Το πλύσιμο του προσώπου σας δύο φορές την ημέρα είναι απαραίτητο για το λιπαρό δέρμα. Προτιμήστε ένα απαλό καθαριστικό χωρίς λιπαρότητα που μπορεί να απομακρύνει την περίσσεια λιπαρότητας και τους ρύπους χωρίς να στερεί από το δέρμα τη φυσική του υγρασία. Αποφύγετε τα σκληρά σαπούνια ή καθαριστικά που μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη παραγωγή λιπαρότητας.

2. Χρησιμοποιήστε προϊόντα χωρίς λάδι: Όταν επιλέγετε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, όπως ενυδατικές κρέμες, ορούς και αντηλιακά, βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν λιπαρές ουσίες ή επισημαίνονται ως κατάλληλα για λιπαρό δέρμα. Αναζητήστε μη κωμειογόνες συνθέσεις που δεν θα φράξουν τους πόρους ή θα επιδεινώσουν την παραγωγή λιπαρότητας του δέρματός σας.

3. Κάντε τακτικά απολέπιση: Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, στην αποσυμφόρηση των πόρων και στον έλεγχο της υπερβολικής έκκρισης λιπαρότητας. Επιλέξτε ένα απαλό απολεπιστικό με συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ ή το γλυκολικό οξύ. Ωστόσο, προσέξτε να μην κάνετε υπερβολική απολέπιση, καθώς αυτό μπορεί να διεγείρει την παραγωγή περισσότερης λιπαρότητας. Περιορίστε την απολέπιση σε 2-3 φορές την εβδομάδα.

4. Ενυδατώστε σωστά: Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το λιπαρό δέρμα εξακολουθεί να χρειάζεται ενυδάτωση. Αναζητήστε ενυδατικές κρέμες χωρίς λάδι ή ελαφριές ενυδατικές κρέμες που παρέχουν επαρκή ενυδάτωση χωρίς να προσθέτουν υπερβολική λιπαρότητα. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα εξαιρετικό συστατικό που πρέπει να προσέξετε, καθώς διατηρεί την υγρασία χωρίς να φράζει τους πόρους.

5. Μην ξεπλένετε υπερβολικά ή μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά προϊόντα καταπολέμησης της λιπαρότητας: Αν και μπορεί να φαίνεται δελεαστικό, το υπερβολικό πλύσιμο του προσώπου σας ή η υπερβολική χρήση προϊόντων που στεγνώνουν το δέρμα σας μπορεί στην πραγματικότητα να το διεγείρει να παράγει περισσότερο λάδι. Τηρήστε μια τακτική ρουτίνα καθαρισμού και αποφύγετε τα σκληρά τονωτικά που μπορεί να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια του δέρματός σας. Η εξισορρόπηση της παραγωγής λιπαρών ουσιών του δέρματός σας

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στη λίστα αναμονής Θα σας ενημερώσουμε όταν το προϊόν φτάσει στο απόθεμα. Παρακαλούμε αφήστε την έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παρακάτω.
Scroll to Top